Стриївська громада
Житомирська область, Звягельський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт сільського голови про роботу виконавчого комітету Стриївської сільської ради за 2022 рік

Дата: 06.02.2023 12:44
Кількість переглядів: 177

Звіт

про роботу виконкому Стриївської сільської ради

за 2022 рік.

Виконавчий комітет  здійснює свої повноваження відповідно до Конституції України, Закону України «Про  місцеве самоврядування в Україні»,проводить відповідну роботу на території сільської ради по втіленню в життя Указів Президента України, Постанов Кабінету  Міністрів України, розпоряджень голів обласної і районної державних адміністрацій (на сьогодні – військових адміністрацій)  та своїх власних рішень.

Відповідно до пп.9  п.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сільський голова звітує перед радою про роботу виконавчого комітету  за попередній рік.

Повідомляємо, що за минулий  2022  рік  виконавчий комітет  провів 14  засідань, на яких прийняв 211  рішень, з них  делегованих  - 81 рішення.

Хочу відмітити, що в  полі зору виконавчого комітету сільської ради постійно перебувають питання пріоритетного розвитку населених пунктів сільської ради, поліпшення умов проживання громадян, торгівельного обслуговування, доріг,  зв'язку , культури  та освіти.

Відповідно до ЗУ "Про звернення громадян" виконкомом с/ради зареєстровано 878 звернень громадян за відповідний період.

Звернення були різного характеру. Основна  кількість їх була з  питань:

- соціального захисту населення – 334,

- земельних відносин – 122,

- дотримання законності та правопорядку – 198 тощо.

Виконавчим комітетом сільської ради, в т.ч. старостатами:

- видано – 2957 довідок різного виду,

- зареєстровано 212  нотаріальних дій,

- видано - 228 довіреностей.   

Секретарем ради протягом 2022 року зареєстровано 80 смертей, 11- шлюбів та 10 – народжень.

Виконавчий комітет приділяє  увагу громадянам вразливих категорій :  інвалідам, пенсіонерам, одиноким пристарілим громадянам, малозабезпеченим сім'ям.

Здійснюється контроль  за умовами проживання дітей в сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах. Сьогодні на обліку виконкому нараховується ­­19 таких сімей, де проживають – 43 дитини, з них 5-  малолітніх.

З батьками цих сімей проводиться профілактично-роз'яснювальна робота та проводиться інспектування даних сімей комісією у складі начальника служби у справах дітей сільської ради, фахівця з соціальної роботи, дільничого офіцера поліції та старост.

 

Станом на січень 2023 року в Стриївській ТГ на первинному обліку в службі у справах дітей перебуває 36 дітей, які мають статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування. Із вищезазначених категорій на нашій території проживають та  влаштовані в різні сімейні форми виховання (опіка,  прийомні сім’ї) :

- 12 осіб – діти-сироти,

- 24 особи – діти позбавлені батьківського піклування.

За звітний період службою відвідано всіх дітей даної категорії за місцем проживання, про що складено відповідні акти.

Із загальної кількості дітей даної категорії -  18 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування - проживають в інших територіальних громадах та влаштовані в сімейні форми виховання.

    У громаді успішно  функціонує:

  • 6 сімей опікунів/піклувальників, в яких виховуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування;
  • 2 прийомні сім`ї, в якій виховується 7 дітей;
  • 1 патронатна родина, до якої тимчасово влаштовано 3 дітей.

Виконавчим комітетом проведено значну роботу  з оформлення різних видів соціальних допомог.

Зокрема, протягом 2022 року відділом соціального захисту населення та старостами сформовано та направлено в органи соціального захисту населення  1323 справи, з них:

- оформлено субсидій – 848,

- соціальних допомог – 380,

  • пільг – 95.   

7-ма соціальними робітниками надається послуга «догляд вдома» 53 одиноким мешканцям громади.

При виконкомі с/ради працюють 3 державні реєстратори, якими було проведено значну роботу  та здійснена реєстрація права власності на об’єкти нерухомого майна як громадян наших сіл, так і інших територіальних громад.

Враховуючи життя нашого народу та держави в умовах воєнного стану, обмеження видатків бюджетів усіх рівнів, робота по виконанню програми соціально-економічного розвитку нашої громади у 2022 році, затвердженої відповідним рішенням сільської ради, стала фактично неможливою.

Через об’єктивні причини доходну частину бюджету у 2022 році  виконано на 94,2%, в т.ч. по власних надходженнях – 89,8%.

У зв’язку з обмеженими фінансовими можливостями  ми акцентували свою увагу в першу чергу на забезпечення фінансування захищених статей бюджету, а саме - заробітна плата та нарахування на зарплату бюджетних установ сільської ради, оплата енергоносіїв, здійснення освітнього процесу в закладах зальної середньої і дошкільної освіти, підготовка установ соціальної сфери до опалювального сезону.

 

Вдалося виконати і профінансувати ряд заходів, зокрема:

- проведено господарським способом поточний ремонт 3-х кабінетів адмінприміщення  сільської ради в с.Стриєва  на суму – 72189 грн.

- встановлено електрокотел в лікарській амбулаторії  с.Сусли на суму -15120 грн.

- проведено роботи з поточного утримання сільських доріг з білощебеневим покриттям  в селах Немильня, Сусли, Івашківка, Стриєва, Кануни на загальну суму 44770 грн. (в т.ч. вивезено відсіву кам’яного 1239 тон.)

- проведено  роботу по видаленню сухостійних, фаутних та аварійних дерев в с.Кикова, в результаті чого заготовлено 15 м/п дров паливних.

- проведено роботи з упорядкування сміттєзвалищ на території громади на суму 32428 грн.

- до початку нового 2022-2023 навчального року в очному і змішаному форматі проведено роботу з підготовки підвальних, цокольних і погребних приміщень у найпростіші укриття в умовах воєнного стану. У результаті роботи 8 з 11-ти закладів  розпочали свою роботу з 1 вересня. Через відсутність укриттів не відкрились  Стриївська гімназія  та ЗДО в с.Кикова та с.Стриєва;

- на суму 62,0 тис.грн. встановлено систему відеоспостереження в Суслівському ліцеї, яка складається з 8-ми зовнішніх камер;

- в рамках програми «Ноутбук – кожному вчителю» (завдяки закупленим у минулому році 45 ноутбукам), практично кожен вчитель забезпечений комп’ютером – у 2022 році від закордонних партнерів отримано 20 хромбуків і 10 ноутбуків;

- в рамках проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», у якому ми взяли участь, Стриївська територіальна громада від  Фонду Міжнародної Солідарності (Республіка Польща) отримала гуманітарну допомогу у вигляді пожежного спорядження  загальною вартістю 95097,14 злотих;

- для збереження систем теплопостачання закладів освіти (котельного обладнання і трубопровідних мереж) придбано  4  бензогенератори на суму 95000 грн;

- надано  матеріальна допомога населенню  на загальну суму – 223743  грн

Також Стриївською сільською радою протягом року надано допомогу ЗСУ:

  • направлено 60,0 тис.грн на придбання квадрокоптера,
  • 30 тис.грн – на територіальну оборону Житомирської області.

Виконавчим комітетом надавалася гуманітарна допомога деокупованим громадам Херсонської області в кількості 2,5 т продуктами харчування (крупами, борошном, овочами тощо) .

Проведено значну роботу з підтримки та становленню  КНП «Гульська АЗПСМ», зокрема, підприємством отримана ліцензія на здійснення медичної діяльності, укладений  договір з НСЗУ , а також сільською радою надано фінансову підтримку даній установі на перехідний період на суму 4852353 грн.       

Лікарями амбулаторій на даний час вже укладено 2745 декларацій з населенням.

При виконкомі с/ради  у  кінці  2022 року функціонували  8  закладів освіти:

- 6 закладів середньої освіти, а саме: Суслівський, Гульський та Киківський ліцей та Івашківська, Киянська та Немильнянська гімназії;

  •  Гульський та Суслівський ЗДО.

        

Стриївська гімназія з 01.09.2022 року призупинила свою діяльність. Всі діти переведені у Суслівський ліцей і забезпечені безкоштовним підвезенням Практично всіх працівників та обслуговуючий персонал працевлаштовано     (переведено на роботу в інші установи освіти або на інші посади в ОМС).

Киківський та Стриївський ЗДО у зв’язку з відсутністю найпростішого укриття призупинили роботу, працівники відправлені на простій до зняття режиму «воєнного стану» в Україні.

Установи культури громади з 01.03.2022 року призупинили роботу, а їх працівники також  відправлені на простій до зняття режиму «воєнного стану» в Україні.

Слід зазначити, що в результаті військової агресії РФ проти України, із зони ведення бойових дій на територію нашої громади протягом року прибуло 469  ВПО, взято їх на облік, проведено роботу по оформленню державної фінансової допомоги.

Для підтримки та забезпечення життєдіяльності даних сімей було отримано від державних та благодійних фондів гуманітарної допомоги у вигляді продуктів харчування, побутової хімії, засобів гігієни та одягу на загальну суму  715698 грн.

Дана гуманітарна допомога була надана сім’ям ВПО, інвалідам, одиноким пристарілим громадянам, сім’ям СЖО та незахищеним верствам населення.

Хочу зазначити, що виконавчий комітет в своїй роботі працює виключно на задоволення інтересів нашої громади, вирішення повсякденних потреб громадян та завдяки Вашій підтримці.

Шановні депутати, надіюсь на Вашу підтримку та плідну співпрацю, у вирішенні нагальних потреб нашої громади, в поточному році.

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора