Стриївська громада
Житомирська область, Звягельський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міста ГЕРОЇВ

Дата: 04.04.2023 15:33
Кількість переглядів: 89

 

  • Міста героїв – це міста конкретних людей, які проявили свою сміливість, не залишили ближніх та вірили в Україну, а тому змогли перемагати.
  • Росіяни чомусь вірили, що українці нібито не будуть боротися. Але мільйони людей – кожен і кожна так, як могли – показали окупанту, що Україна не покориться ворогу. В містах та селах дорослі і діти допомагали облаштовувати блокпости, плести маскувальні сітки та готували їжу для наших Сил оборони, допомагали Силам безпеки. Ми бачили, як і голіруч українці намагались зупинити техніку ворога. Мільйони таких прикладів опору забезпечили те, що українці у єдності вистояли і почали звільняли нашу землю.

Кожен цивільний поруч з нашими військовими, прикордонниками, та іншими героями пліч-о-пліч визволяли свої домівки, свої міста та села від окупантів. 

Впродовж місяця, від початку березня 2022 року було звільнено понад 1000 населених пунктів. І в кожному з них живуть наші герої!!!

  • Звільнення північних регіонів України від окупанта навесні 2022 року показало не лише нашому народу, але й усім в світі, що Україна може перемогти у цій війні. Ми побачили самі, ЩО ми можемо. Світ побачив, що Росія значно слабше, ніж про неї думали, і робить великі помилки. Це було забезпечено усіма, хто захищав нашу державу і хто здійснив перші кроки по звільненню нашої території.
  • Вигравши битву за Київ, ми виграли битву за Україну стратегічно – як за незалежну суверенну державу. Коли була захищена столиця, було захищене і державне життя України. Звільнівши північ, ми побачили, що окупанта можна вигнати. Продовживши цей рух по звільненню на півдні України –звільнивши Зміїний і Херсонщину, а також на сході України – звільнивши Харківщину, ми впевнені, що можемо звільнити всю нашу землю. Але початок цієї впевненості – саме у битвах за Мощун, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Охтирку, Чернігів та інші міста і села наших північних областей, саме у тому першому досвіді наших людей, які побачили, що російська армія біжить з української землі.

 

  • Росіяни стверджували, що їхнє бігство з Київщини – це "акт доброї волі". Цими заявами вони намагалися прикрити ганебність своєї поразки, яку цілком і повністю забезпечили Сили оборони і безпеки України своїми відважними та вмілими діями. З того моменту українці ще неодноразово змушували росіян вчиняти аналогічні "акти доброї волі" і відступати – з острова Зміїний, Херсону, міст і сіл Харківщини. Ми побачимо такі ж "акти доброї волі" окупанта в інших частинах України завдяки відповідним героїчним і активним діям наших військових, розвідки та усіх, хто боронить Україну.

 

  • На півночі України була знищена давня світова ілюзія про Росію як нібито цивілізовану країну. Світ побачив звірства окупанта в Бучі та інших наших містах і селах, на дорогах північних областей. Коли наші Сили оборони та безпеки звільнили північні регіони, відкрилася повна правда про те, що несе із собою Росія: це катівні, розстріли, мародерство та інше подібне.

 

  • Говорячи про звільнення півночі, не забуваємо про те, що оборона України тривала на багатьох напрямках. Героїчна оборона на Харківщині і на Донбасі, на півдні, на землі і на морі, дала можливість Силам оборони і безпеки України діяти на півночі. Битви на півночі та звільнення північних регіонів – це частина загальної оборонної операції України, і героїзм та стійкість кожного нашого воїна стали частиною оборонного успіху України навесні 2022 року на півночі.

 

  • Єдність українців забезпечила успіх захисту держави з перших годин 24-го лютого. Відмічаємо зусилля усіх, хто захищав державу чи допомагав це робити. Звільнення півночі та стійкість України загалом були забезпечені зокрема завдяки багатьом звичайним людям, які допомагали Силам оборони і безпеки. Це – волонтери, журналісти, транспортники і багато інших, хто забезпечував оборонців, допомагав людям, викривав позиції окупанта, привертав увагу світу, тощо. Від перших годин повномасштабного вторгнення війна для українців стала дійсно народною війною, наші міста стали містами героїв, наші села стали селами героїв – людей, які допомагали вистояти одне одному і державі.
  • Сьогодні в Мощуні Київської області вшановуємо героїзм усіх, хто завдав поразки окупанту саме там, захистивши Київ. 21 березня завершилась битва за Мощун, і Збройні Сили України вигнали окупанта з Мощуна. Але при цьому ми пам’ятаємо подвиг усіх інших міст та сіл півночі нашої держави, усієї України, які героїчно протистояли окупанту.

 

  • Враховуємо, що особливого значення для світу набуло те, що світ побачив в Бучі після втечі російських військ. Світ має знати, що Буча не одна. Фактично, в усіх містах і селах України, куди заходила російська армія, ми бачимо звірства, які скоювались проти людей. Тому ми прагнемо звільнити всю нашу землю – бо не можемо залишити жодного українського міста і села в російській неволі, бо це означає для наших людей те саме, що світ побачив вперше в Бучі та в інших містах і селах півночі після вигнання окупанта.


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора